Hoppa till innehåll
Hem » Bluffsotaren är igång igen!

Bluffsotaren är igång igen!

Bluffsotare är i farten igen.
– Det är ett återkommande problem hela tiden!
Det har kommit till vår kännedom att ett flertal kunden blivit uppringda av företag som erbjuder sina tjänster inom ventilation, sotning och brandbesiktning. Företaget uppfattas som påstridigt och aggressivt.


Erbjuder företaget dig arbete inom ventilation?
Enligt våra kunder är detta företag påstridiga och påstår att det är lag på rengöring av ventilation.
Företaget hänvisar alltså till ett lagkrav som försvann för ca 15 år sedan. Nu mer är det upp till varje fastighetsägare att bestämma själv när de vill ha sin ventilation rengjord.
Erbjuder företaget dig arbete inom sotning eller brandbesiktning?


Skulle du bli uppringd om sotning eller brandbesiktning bör du också tacka nej.
Vi skickar alltid ut våra kallelser med brev eller mejl om du har önskemål om det. Om du skulle råka ut för ett telefonsamtal från någon som vill boka en tid för sotning/brandbesiktning kan du alltså vara säker på att du bör tacka nej om de inte är A.Hj Skorstensfejeri AB som ringer.


Skulle du tacka ja och dessa sotare kommer och sotar din skorsten kommer du ändå att få en kallelse från A.Hj skorstensfejeri AB så småningom, de skickas ut enligt den intervall du har på din fastighet, och den kan du inte ignorera. Dessa tjänster måste du ta emot då vi utför den lagstadgade sotning och brandskyddskontrollen i din kommun.


Har du några frågor vänligen kontakta sotningskontoret:
Telefon: 0523-32160
E-post: info@skorstensfejaren.com